Betöltés...

Mielőtt kutyát veszel, avagy kedvezménnyel segítünk, ha segítesz.

  • Kategória: Felelős kutyatartás
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
  • Megosztás

Kutyavásárláson gondolkodsz? Elképzelésed van már arról milyen fajtájú kutyát keresel, talán már a tenyésztők (vagy akik csak annak nevezik magukat, tisztelet a kivételnek) között is válogattál. De azt vajon tudod-e, hogy az országban hány kutya vár gazdira menhelyeken, kutyamentőknél? Nem, egyáltalán nem csak ilyen-olyan keverékek, bár azok között egészen meglepő személyiségű ebeket találsz, ha utánajársz picit. Népszerű, ismert és kevéssé ismert, gyönyörű fajtatiszta kutyák is rács mögé kényszerültek lelketlen gazdáik miatt. Miért jó, ha a menhelyeknél is körülnézel?

mehelyen gazdára váró kutyus
Kérlek vigyél magaddal!

Az ott dolgozók általában önkéntesekként teljesen ingyen, vagy elképesztően kis fizetésért dolgoznak ott. Ebből az következik, hogy ami igazából ott tartja őket, az a kutyák szeretete. Ahol mi eddig megfordultunk, a gondozók név szerint ismerik a náluk élő kutyákat (gyakran közelebb a kétszázhoz, mint a százhoz az egy menhelyen élő kutyák létszáma!), ismerik az  előéletüket, a személyiségüket, hibáikat. Ez utóbbi kettőt kölyökkutya esetén inkább csak tippelni tudod. A menhelyek személyzete valóban ért a kutyákhoz. Támogatóik segítségével gondoskodnak betegségeik gyógyításáról, oltásaikról, sőt ivartalanításukról is (ez utóbbi önmagában több tízezer forintos kiadás Neked és jobb, ha elhiszed, meg kell tenned). Ha találsz Neked tetsző kutyát, a részletes bemutatásán kívül általában lehetőséget kapsz arra is, hogy barátkozz vele pár alkalommal, sétáltasd, megismerkedj vele. Mindezért jellemzően annyit kérnek, hogy az örökbefogadáskor valamekkora összeggel támogasd a menhelyet. Akikkel mi találkoztunk, nem kértek konkrét összeget sem. És hogy milyenek a menhelyi kutyák? A legtöbb esetben kedvesek, szeretetéhesek és rengeteg szeretetet adnak, vágynak egy jó, gondoskodó gazdi után. Akár a képen látható, amelyet az egyik menhelyen fényképeztünk. Most nézzük meg, mibe kerül neked egy kölyökkutya!

Több tízezer forint a kölyök ára, melyet újabb tízezres nagyságrendű összeg követ, amit a kölyökoltások sorozatáért kell kifizetned. Ezután az ivartalanítás is további tízezrekkel rövidít meg. Mit kapsz cserébe? Egy jó esetben törzskönyves kölyköt, amiről semmit sem tudsz, pusztán a szülők eladói leírásai és a kölyök pár perces helyben mutatott viselkedéséből tudsz tippelni. Ennek fényében mi éri meg jobban? Az új kölyök? Vagy esetleg az annak megvételére szánt összegért egy megismert, ellátott, ivartalanított kutya, mitől tudod, milyen, mit várj tőle, sőt, ha problémába ütközöl az új otthonba szoktatása során, bizonyára a menhelyi gondozója szívesen lát el hasznos tanácsokkal.

Egy kifogás szokott fennmaradni, a menhelyek elvárásai a kutyatartás feltételeiről. Ez azonban inkább racionalizálás, mintsem valódi ellenérv. Ezeket a feltételeket, ha jót akarsz a kutyádnak, akkor is biztosítanod kell, ha tenyésztőtől veszel kölyköt. Ne láncon éljen, hanem legyen mozgástere, legyen normális, biztonságot nyújtó helye, ahová pihenni elhúzódhat és a kerítés akadályozza meg a szökését.

Hol jövünk a képbe mi? Nos, ha menhelyről, állatmentő szervezettől fogadsz örökbe kutyát az örökbefogadást az örökbeadó szervezet igazolásával, vagy az örökbefogadói szerződéssel igazolod*, az alkalmas kutyaház (lakásban élő kutya esetén a fekhely) biztosításában segítünk a következőkkel:

- a menhelyeknek kialakított, éppen ezért puritán külsejű, mégis masszív, strapabíró fa kutyaházat az örökbefogadók számára jelentős kedvezménnyel készítjük, így, ha egy olcsóbb házra van szükséged, megtaláltad. Ennek a modellnek a megvásárlásával egyben Te is támogatója leszel azoknak a magyar kutyamentő, kutyákat segítő szervezeteknek, melyekkel kapcsolatban vagyunk. Itt találod ezt a házat áruházunkban.

- ha exkluzívabb megjelenésű kutyaházat keresel fogadott társadnak, akkor pedig 10% kedvezményt kapsz bármelyik másik kutyaházunk árából. Itt a tégla külsejű, itt a faborítású modelleket találod.

Biztosak vagyunk abban, hogy sem az örökbefogadást, sem a kutyaház vásárlását nem fogod megbánni. Légy Te is felelős kutyatartó!

*A megrendeléskor a vevő által érvényesített örökbefogadói kedvezményt érvénytelenítjük, amennyiben az örökbefogadás igazolása a megrendelést követő felkérésünk ellenére nem történik meg, vagy a bemutatott igazolás annak szúrópróbaszerű ellenőrzése során valótlannak bizonyul. Ebben az esetben a megrendelést csak az annak időpontjában nyilvánosan elérhető áron teljesítjük, vagy ennek vevő általi elutasítása esetén töröljük.

 

Tovább a kategóriában: Hogyan lehetsz Te is felelős gazdi »