Betöltés...

Segítség a megfelelő kutyaház méretek kiválasztásához

  • Kategória: Érdemes tudnod
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
  • Megosztás

kutyaház méret kiválasztásAhány ház, annyi szokás. Szinte ugyanez a helyzet a kutyaházak méretezése esetében is. Van azonban egy lényeges szempont, amely az általunk piacra vezetett és alkalmazott méretsor mellett szól: a kutyákhoz van igazítva. A megfelelő kutyaház méretek megválasztásához pedig segítséget is adunk itt.

A legjobb minőségű kutyaház értékét is lerontják a rosszul megválasztott méretek. Ha túl kicsi az alapterület, szűk lesz a hely. Ha túl nagy, feleslegesen nagy lesz a belső térfogat is, így nehezebb lesz a kutyaház melegen tartása. Ha túl nagy a belmagasság, az ugyanezzel a következménnyel jár, míg a túl alacsony ismét szűkké, kényelmetlenné teszi a kutyaházat. A végeredmény könnyen lehet az, hogy a házat nem szívesen, vagy egyáltalán nem használja a kutya.

A közhiedelem és a valóság a kutyaházak méretei kapcsán

A kutyaház méretek megválasztása kapcsán közkeletű tévhit, hogy az ideális méretű kutyaházban a kutya kinyújtózva "kiterülhet". Valójában azonban ez a felfogás az ember és nem a kutya szükségletei szerint szemléli a kérdést. A megfelelő méretű kutyaházban a kutya számára kényelmesen összekuporodva nagyjából kitölti az alapterületet és így melegen tudja tartani a kutyaház belsejét. Az ennél nagyobb kutyaház csak egyvalakinek lesz jó: a kereskedőnek, aki jó pénzért rád sózza.

Hogyan biztosíthatóak ezek az ideálishoz közeli kutyaház méretek a Te kutyád esetében? Laikusként ezt valóban nem könnyű megítélni. Ez volt a kutyaházaink kifejlesztése során az egyik megoldandó kulcskérdés. A tengernyi kutyafajta, megszámlálhatatlanul sokféle testalkattal, mérettel, nem is beszélve a keverékkutyák sokszínűségéről kemény diónak látszik. Mégsem lehet minden egyes kutyának külön kutyaházat tervezni igaz?

A problémát a kutyaházaink kifejlesztését elindító szakember igazán frappáns módon oldotta meg. Elkezdte csoportosítani a kutyafajtákat. Ennek során rájött, hogy kellően kis lépcsőkben össze tudja a kutyaház méretek sorozatát rendezni ahhoz, hogy minden kutyafajta számára találhassunk benne megfelelőt. Ugyanakkor ezek a lépések elég nagyok ahhoz, hogy ne kelljen kezelhetetlenül sok méretet alkalmazni. Így a legkisebbtől a legnagyobbig összesen kilenc mérettel le tudta fedni a kutyák széles fajtakínálatának teljes egészét.

Az alapmodelleket kifejlesztő kutyakiképző az általa kidolgozott -és azóta már több versenytárs kutyaházgyártó által tőle, tőlünk átvett- kutyaház méretek választékához ráadásul hozzákapcsolt egy roppant egyszerű, közérthető választási szempontot, ez pedig a testtömeg. Ez a paraméter a legkönnyebben értelmezhetők egyike.

Hogyan válassz tehát kutyaház méretet kutyádnak?

A sztenderdek minden kutyafajta esetében megadják a kutya kifejlett kori testtömegét. Ezt az interneten a kutya fajtájára rákeresve könnyen megtalálod. A tenyésztő a szülők adottságai ismeretében tovább tudja neked pontosítani a kiszemelt kutya várható adottságait. Ha kutyakölyköt vásárolsz, így tehát egyszerűen el tudod dönteni, milyen kutyaház méretek lesznek a kiszemelt kutyusnak megfelelőek felnőtt korára és könnyen választhatsz hozzá illő méretű kutyaházat a kínálatunkban.

Keverékkutya esetén nyilván nehezebb a helyzet, de azért természetesen megoldható. Ha ismertek a szülők, az ő alkatuk már jó kiindulópont. Tapasztalt kutyakiképző, vagy állatorvos segítségével is általában jól be lehet határolni a kölyök várható alkatát, sokszor a szülők ismerete nélkül is. A felnőtt kutya esetében pedig a méretek gond nélkül meghatározhatóak, mérhetőek.

Ha pedig végképp elbizonytalanodnál, vagy nem áll rendelkezésedre ilyen szakértő segítő, még mindig igénybe veheted ügyfélszolgálatunkat, melynek elérhetőségeit itt találod. Kérdezz bátran, szívesen segítünk Neked is!

A mi kutyaházaink mindegyike az itt bemutatott méretezés szerint készül, ezért a megfelelő választás nem lehet probléma. Nézd meg kutyaházainkat!

Tégla kutyaházaink kínálata - Fa kutyaházaink kínálata - Noé fa kutyaházunk