Betöltés...

Mit tükröznek a kutyaház árak?

  • Kategória: Érdemes tudnod
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
  • Megosztás

Mi került ezen a fotelon 7200-ft-ba? Az idősebbek bizonyára emlékeznek még erre a klasszikussá vált kabaréjelenetre. Mi kerül ezen a kutyaházon ennyibe? Ez a kérdés pedig teljesen egyértelműen adódik egy igényesebb, szépen kidolgozott kutyaház árát nézve. Megvizsgáljuk, miért kerülnek annyiba a különböző kutyaházak, amennyit kérnek érte.

Sokan onnan közelítik a kérdést, hogy régen a háznál a gazda összeszegelt pár deszkát, kutyaház gyanánt és el volt intézve a dolog. Ezen a gondolatmeneten haladva tehát gyakran jut az ember arra a következtetésre, hogy nem kell ezt túlbonyolítani, megkeressük a legegyszerűbbet/legolcsóbbat és kipipáltuk a feladatot. Főleg a komolyabb kutyaház árak láttán hajlamos ennyivel elintézni a kérdést az ember. Persze itt nem az irreálisan magas árú, több százezer forintos termékekről beszélünk, hiszen egyértelmű, hogy az már a gazdának és nem a kutyának készül. Sokszor azonban a néhány tízezer forintos kutyaház árak is hasonló gondolatokat csalnak elő, pedig ez már korántsem indokolt. Miért is?

Annak idején a vidéki háznál a gazda ügyeskezű ezermester lévén fogott pár jól megválasztott deszkát és összeépítette a megfelelő kutyaólat hűséges társának. Volt hozzá a ház körül megfelelő anyag, szerszám, szakismeret is akadt, sokszor a szomszédságban volt átvehető, bevált mintadarab is és volt bőven idő is az elkészítésre. Nem is nagyon kellett sok újat kitalálnia, mert általában ugyanazok a kutyafajták szolgálták az embert minden tanyán. Nem véletlen, hogy a magyar vidékkel összeforrott a puli, a pumi, a kuvasz és a komondor. Ezek egyébként köztudottan nem igényes fajták, a jég hátán is megélnek. Ma, a mai ember és a mai hobbi, vagy sport célú kutyafajták esetében is ilyen egyszerű a helyzet? Aligha.

Közkeletű bölcselet, de igaz: aki folyton dolgozik, az nem ér rá pénzt keresni. Tehát, ha te pénzt keresel, az időd sokkal drágább annál, hogy összeszedd, hogyan kell megépíteni kutyádnak egy igazán neki való házat, felkutasd és beszerezd a megfelelő anyagokat, szerszámokat vegyél és sok-sok sikertelenséggel megküzdve végül kifejleszd és megépítsd a mindössze egy példányban megszülető terméked, kutyád házát. Gondolj csak bele, ugye így már nem is olyan fényes ötlet a saját kivitelezés?

Itt érdemes egy kis kitérőt tenni a kutyaház árak vizsgálatában. Lényeges áralakító tényező a termékbe fektetett munka. Komolyabb konstrukciók kifejlesztése időt, munkát és pénzt igényel. Emlékszel mit írtunk az előbbi bekezdésben? A saját termékeink kifejlesztése is sok kiadással járt, a tervezés ideje, az első próbadarabok anyag- és munkaköltsége és így tovább. Komoly hatással van az árra az is, hogy csekély munkaigénnyel egy automata gépsor kapcsozgat össze pár táblát, vagy kézi gyártással, emberi munkával, alapossággal, egyedileg dolgozzák ki a terméket, ahol szükséges betartva a technológiai szüneteket is, mindent a jó minőségnek alárendelve. Gondolom, Te is könnyen belátod - egy autóipari hasonlattal élve-, hogy nem reális elvárás egy kínai mopedautó gyártási költségéért elvárni egy Jaguar színvonalát.

A sorozatgyártásban készülő termékeknél, még ha egyedi kivitelűek is, számtalan kutyafajta számára kell képesnek lenni házat építeni. Ezek ráadásul hihetetlenül sokszínű fajták, külön-külön igényekkel. Ilyen igények kiszolgálására a gépi szériagyártású sablontermékek általában nem képesek. Ezt ideig-óráig figyelmen kívül hagyhatod, de a végeredmény mindig ugyanaz: nézheted kedvenced szenvedését a hanyagságod miatt és magad is szenvedhetsz tőle. Most tehát az a kérdés: lelkiismereted ideiglenes megnyugtatására keresel valamit, ami nem kerül sokba? Vagy a legolcsóbbnál valamivel többet áldozva ugyan, de végleges és főleg hasznos megoldást keresel kedvencednek.

Lapraszerelt kutyaház
Egy gyenge, de drága lapraszerelt kutyaház

Nézzük az előbbi esetet: bemégy valamilyen szakáruházba és veszel valamit, amit kutyaházként árulnak, nem kerül sokba és befér az autód csomagtartójába. Ha hazavitted, fél óra alatt összerakod, fél napig csodálod, aztán egy pár hét után a képen látott valamivel találkozol a kertedben. Boldog leszel? Hát a kutyád? No most vegyük a legegyszerűbb -és kétségkívül leginkább logikátlan megoldást- veszel ugyanabból egy újabbat. Mi az eredmény: kétszeres kutyaház ár és egy makacsul megoldatlan probléma. Mi garantálja neked, hogy a második tartósabb lesz?

Vegyük a másik végletet is! Első a kutya felkiáltással megveszed az elérhető legdrágább kutyaházat. Rendben túloztunk kicsit a lényeg, hogy nem szempont vagy éppen nem logikus szempont a kutyaház árak figyelembe vétele. Az eredmény a ló túloldala és esetleg így is döbbenten tapasztalod, hogy kutyád nem használja a méregdrága kutyaházat. A piszkos dög. :)

Mi a probléma? Hogy kedvencedet abszolút hidegen hagyják a kutyaház árak. Ennél sokkal földhözragadtabb szempontok szerint ítél: jól érzi-e benne magát? Megfelelően melegen tudja-e tartani magának? Könnyen tud-e ki- és bejárni a kutyaházba? Biztonságban érzi-e magát benne? Ezt egészen más szempontok befolyásolják, mint a kutyaház árak.

Mit tehetsz? Elsőként tedd félre az árcédulákat, meg a szép reklámokat és próbálj a kutya fejével gondolkodni! Jól érezném magam ebben a kutyaházban? Megpróbálnám rágni, bontani? Milyen lehet benne nyáron? Hát télen? Ezután keress a kutyádra megfelelő méretű darabot. A méretválasztásban itt is találsz segítséget. Csak ez után vizsgálj a szűrőn fennmaradtak közül olyan szempontokat, mint a kutyaház árak, vagy formatervek és így tovább.

Ne feledd! Igazán jó kialakítású kutyaházaknál a méretek, a szerkezet, a kialakítás, némely kiegészítő a kutyának szólnak. A kutyaház árak, -színek, -formák és sok (bár korántsem minden) szépen hangzó extratartozék a gazdinak, a pénztárcájának vannak kitalálva, de semmivel sem járulnak hozzá kedvenced kényelméhez, komfortjához. Hallottál már például a légkeringetéses fűtésről (tudod, amit embereknek sem ajánlanak az orvosok), vagy a hiperszuper mosható gumi (Te hogyan éreznéd magad rajta?) kutyaszőnyegről? Tipikus példák, nem is éppen olcsón. Ezek azonban általában inkább az eladónak jók, nem Neked, vagy a kutyádnak. Te döntöd el, kit akarsz jól tartani a kutyaházzal: elsősorban a kutyád, vagy az eladót és a lelkiismereted?

Egy tartós kutyaház
Egy tartós kutyaház

Hallgasd meg azok véleményét, akik értenek a kutyához: a megbízható állatorvos, a tenyésztő, a kutyaképző, akik kiérdemelték már a bizalmad. Legyenek fenntartásaid azonban azokkal a kereskedőkkel szemben, akik bármit rád akarnak beszélni, csak hogy kicsit feljebb mehessenek a neked ajánlott kutyaház árak. Nekik az az érdekük, Neked pedig az, hogy lehetőleg egyszer kelljen költened kutyaházra és az valóban jó legyen kedvencednek egész életére. Ez mindig jusson eszedbe, mikor valami nagyon szép, csillogó ötlet elcsábítana! Sok sikert a választáshoz. Ha kérdésed van, mi is igyekszünk segítségedre lenni.


Saját kínálatunk darabjait éppen azért ajánljuk bátran figyelmedbe, mert meggyőződésünk, hogy folyamatos fejlesztéseink eredményeként megfelelnek az eddig leírt kritériumoknak. Kialakításuk a kutya szükségletei mentén történt. Megjelenésüket is ennek a célszerűségnek rendeltük alá, így biztosak vagyunk abban, hogy kutyádnak megbízható és hasznos megoldást nyújtanak. Mindehhez a célszerűséghez és külsőhöz, józan kutyaház árak tartoznak és nem utolsósorban két év garancia. Nézz körül áruházunkban!

Tégla kutyaház kínálatunk - Fa kutyaház kínálatunk