Betöltés...

Kutyafekhely a gazdi helyett a kutyának tervezve

  • Kategória: Érdemes tudnod
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
  • Megosztás

hőszigetelt kutyafekhelyMegint valami aminek csak a marketingje szerint van értelme...vagy mégsem? Mitől olyan különleges egy kutyafekhely? Egyáltalán minek ilyet külön csinálni? Leteszek valami régi ruhadarabot, plédet és íme a kutyafekhely.

Ha kutyaházainkat megnézted, biztosan Te is tudod, nálunk semmi sincsen véletlenül. Ha a kutyafekhely kapcsán külön cikket közlünk az sem lesz ok nélkül. Itt azt olvashatod, mire figyelj a kutyafekhely kiválasztásánál és miért érdemes a kutyának szánt fekhelyet is nálunk keresned!

Nos, a legegyszerűbb megoldás kutya ágy kialakításához valóban a bevezetőben leírt régi rongy, pléd. Azért persze nyilván magyarázat nélkül is érted, miért nem tekintjük ezt kutyafekhelynek. Annyira az, mint amennyire a rozsdás hordó kutyaház, ami elé kötik pár helyen a szerencsétlen sorsú házőrzőt. Reméljük egyre kevesebb helyen lesz ilyen sorsa a kutyáknak. Nézzük tehát, mit találsz a kereskedelemben!

Vannak egész egyszerű megoldások, leginkább egy macskaalmos ládához hasonlóak. Egyszerű műanyag láda, jobb esetben valamilyen betéttel. Van előnye kétségtelenül, hiszen egyszerű, olcsó, magában még tisztán is tartható, viszont úgy meglehetősen kényelmetlen. Ha viszont valamilyen párna kerül bele, annak a tisztán tartása szinte sosem egyszerű, néha képtelenség. Ha egy jó kutyamatrac kerül bele a tisztítás könnyen megy, igaz, a jó kutyamatracot általában az árskála közepétől felfelé találod és néha külön kell megvenned, mert nem jár a kutyafekhelyhez. Maga a láda problémája viszont annál súlyosabb: megrágása, szétszedése abszolút kis kihívást jelent egy kölyökkutyának. Éles kis fogaival pillanatok alatt képes felaprítani. Ráadásul a műanyag -mint neve is mutatja- nem természetes, így bizonyosan szerencsétlen dolog, ha kutyád szétrágja és egy részét lenyeli.

Tovább keresgélve van olyan kutyafekhely is, ami igazából inkább szól a gazdi szemének, mint a kutyának. Szép, ízléses ránézésre is kényelmes, szinte az embert is csábító plüss csoda kutyafekhelyek, sokszor szép összegekért. Elsőre azt gondolnád, hogy ebben még Te is szívesen aludnál. Ebből kiindulva kifizeted és a legjobb szándékod -és valószínűleg jelentősebb anyagi áldozatod- ellenére mégsem a kutyának legjobbat veszed. A kellemesnek látszó huzatok, párnák egészen más képet fognak mutatni az első esős napon tett séta után. Ha pedig kutyusod esetleg pár potyautassal gazdagabban tér haza a sétából, akkor egészen szép elfoglaltságot szereztél mire a kutyafekhely újra bolha, vagy esetleg atkamentes és tiszta lesz.

Ezek csak a leginkább kézenfekvő dolgok, folytathatnánk sokáig. A célunk azonban az elemezgetés helyett most is az, hogy segítsünk Neked, jelen esetben megtalálni a megfelelő kutyafekhelyet és közben elkerülni a felesleges pluszköröket és kiadásokat. Mire figyelj hát, ha kutyafekhelyet választasz?

Az első és legfontosabb kérdés, hogy lakásban szeretnéd elhelyezni, vagy kültéren, mondjuk teraszon. Ha lakáson kívülre, mindenképpen szigetelt változatot keress! Miért is? Gondolj bele, hogy milyen egy darab műanyagon és egy rongyon feküdni a terasz kövén! Könnyen beláthatod, ez vajmi kevés, főleg, ha esetleg az eső is bever a fekhelyhez és átázik az egész miskulancia. Ez esetben még az a kevés segítsége is elvész, amit nyújt a kő hidege ellen.

Padlófűtéses a házad? Bármi meglepő, akkor szintén szigetelt változatot vegyél! Ami rendkívül kényelmes nekünk, embereknek, az bizony kellemetlen, sőt káros a kutyának. A részleteket most mellőzzük, rengeteg hasznos írás született már a különböző fűtési megoldások kutyákra gyakorolt hatásáról. Lényeg, hogy a padlófűtés olyan hatás, amitől bizony menedéket kell nyújtson a fekhely. Éppen ezért minimum szigetelt aljú változatot kell várágásálló kutyafekhelylasztanod.

A másik lényeges szempont, hogy lehetőleg a kutya számára ártalmatlan, minél nagyobb részben természetes anyagokból készüljön. A mi termékeink éppen ezért készülnek fa vázra és fa, vagy kő borítással. A fa borításokat kizárólag vízbázisú favédőszerekkel kezeljük, s a kőborítás is kutyádra veszélytelen anyagokkal kerül rögzítésre. Ezzel együtt az összeépítés során alkalmazott rögzítéstechnika olyan erejű kötést biztosít, hogy az anyagok törése nélkül képtelenség a kutyafekhely szétszedése.

Végül, de korántsem utolsó sorban az egyszerű és könnyű tisztíthatóság is fontos szempont. Kutyád viszonylag koszos életet él. Mancsa nyomot hagy, a kutyakonzerv szaftja szája szélén marad, ami szintén belekenődik a borításba néha, hullik a szőre, nem is beszélve a szuka kutyusok időszakos "baleseteiről". Ezeket rendszeresen el kell tudnod távolítani, így nyilvánvaló, hogy ennek munkaigénye minél kisebb kell legyen, azaz minél könnyebben tisztítható kutyafekhelyet érdemes választanod. Mi éppen ezért választottuk a kutyafekhely aljának borítására a kutyaházainkban már bevált szövetet, melyet a fekhely kivehető padlólapjára rögzítettünk. Így, ha egy porszívózás nem elég, kiszedve a helyéről a fürdőszobában akár komolyabb tisztításnak is alávetheted. Ha pedig valamiért cserére szorulna, az is egyszerűen megoldható, hiszen méret után kérhetsz újabb betétet.

Összefoglalva az eddigieket tehát, akár egy jó kutyaház, a jó kutyafekhely kiválasztásánál is az a legfontosabb, hogy a magad ízlése és a kereskedő reklámja ellenére is maradj a kutya szükségleteinél. Ha így teszel, az általad választott kutyafekhely biztosan kedvenced kényelmére szolgál majd és szívesen használja. Ez pedig a legfontosabb célja a kutyafekhely vásárlásának, eltaláltuk? Nézd meg milyen kutyafekhely készül nálunk!

Kutyafekhely kínálatunk itt