Betöltés...

Hőszigetelt kutyaház fából, újragondolva

  • Kategória: Érdemes tudnod
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
  • Megosztás
Hőszigetelt fa kutyaház
Hőszigetelt, fa kutyaház

Ha azt hallod, kutyaház, minden bizonnyal Neked is egy fából készült építmény jut eszedbe. Nem véletlenül. Aki pedig valaha vásárolt már fa kutyaházat és kutyája egy picikét is élénknek bizonyult, ezen túl a problémákra, a véget nem érő javítgatásokra asszociál, jó esetben. De ennek nem kell így lennie, ha jól épített fa kutyaházat veszel. Mint amilyenek saját hőszigetelt fa kutyaházaink is.

Sok hanyagul épített kutyaház vásárlója mesélhetne, mennyi pénze veszett kárba egy gyenge anyagokkal, rosszul összeépített fa kutyaház képében. Ez volt az oka annak, hogy hosszú ideig nem is foglalkoztunk tisztán fa anyagú kutyaházak építésével. Azonban az élet mindenkinek tartogat meglepetéseket, s ez alól mi sem vagyunk kivételek. E meglepetés egy igazán tartós és mutatós fa kutyaház megalkotásához vezetett.

Pár évvel ezelőtt egy megkeresés érkezett Magyarország egyik leglelkesebb menhelyi kutyákat segítő csapatától. Kitűzött céljuk szerint azon a télen száz menhelyi kutyát szerettek volna kutyaházhoz juttatni. A készítők közül végül minket ért a megtiszteltetés, hogy ebben partnereik lehettünk. Ekkor azonban még csak tégla borítású kutyaházainkat készítettük. Ezek azonban olyan megbízható és rugalmasan alkalmazható vázszerkezettel készülnek, melyek alkalmasnak bizonyultak más külső felületek, így a fa borítás biztonságos fogadására is. Készült hát néhány próbadarab, majd a tapasztalatok tükrében véglegesítettük a konstrukciót.

A végleges változat kialakításánál fogva megtartotta az eredeti, minden felületén hőszigetelt tégla kutyaház nagyon könnyű kezelhetőségét és ellenállóképességét, azonban a fa külső borításnak köszönhetően olcsóbbá vált, így tökéletesen alkalmasnak bizonyult az alacsony árat célzó vásárlóink jó minőségű termékkel való kiszolgálására. Természetesen a menhelyi "bevetéshez" szükség volt kiegészítő megerősítésre is. Gondolj csak bele! A menhelyeken (már a szerencsésebbeken) egy kétszer három méteres box áll a kutya rendelkezésére, ahol az egészen elképesztő mértékű túlterheltség miatt huszonnégy órából körülbelül huszonkettőt tölt. Mit eredményez ez? Nos igen, a kutya unatkozik. Ha unatkozik, akkor pedig kapar és rág. Ennek első áldozata rendszerint a boxban elhelyezett kutyaház. Már abban az esetben, ha az nem nálunk készült. Erre a kihívásra gondolva ugyanis az egyébként rendkívül ellenálló szerkezetű házat a kutya által "támadott éleken" azaz a ház falának függőleges- és a bejárat külső élein külön megerősítettük. Az ötletet egy versenytársunk zseniális megoldása adta, azonban annak kivitelezésével nem voltunk teljesen elégedettek. Az általa alkalmazott fém élvédelmet ezért újragondoltuk, finomítottuk. Az általunk alkalmazott megoldás festés nélkül is korrózióvédett, hogy a kutya véletlenül se legyen kitéve rá veszélyes vegyianyagoknak. Az élvédelemhez lágyabb acélt választottunk, így, ha a kutya megpróbálkozik annak megbontásával, nem sérül meg, nem törik a foga rendkívül fájdalmas sérülést okozva neki, de egyértelmű lesz a kutya számára is, hogy ezt az elemet nem tudja leszedni. Végezetül a rögzítést is a tőlünk megszokott, megbízható ipari minőségű ragasztással oldottuk meg, ahol az alkalmazott ragasztóanyag a rendkívül nagyfokú terhelhetőség mellett teljesen kutyabarát.

Kutyaházunk az egri menhelyen
Kutyaházunk az egri menhelyen.

A konstrukció igazi tesztje azonban a való életben történt, a menhelyeken, ahová készültek közel száz példányban. Nos az eredmény minden várakozásunkat felülmúlta. A 2014 telén átadott kutyaházakról 2017 januárban a következő "tudósítást" kaptuk a mellékelt fotóval:

"Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen minőségben, a visszajelzésekre és tapasztalatokra épülő fejlesztések alapján elkészült kutyaházakkal ajándékozhattuk és ajándékozhatjuk meg a védenceinket, akik akár több évig is használni tudják ezeket az dekoratív és igényes darabokat."

Mondják, a kutya feltétlen hűséges társa az embernek. Hőszigetelt fa kutyaházaink is ilyen hűséggel szolgálják majd kedvenceid. A menhelyek számára épített változatot kedvező árára tekintettel Noé fantázianéven ügyfeleinknek is elérhetővé tettük. Ezek a kutyaházak azonosan hőszigeteltek a családi kutyák számára készült változattal. Alacsonyabb áruk annak köszönhető, hogy a tető borítása zsindelyezés helyett a lapostetők szigeteléséhez alkalmazott bitumenes lemez, a küszöb magasságát pedig a fekvőbetéteink használata helyett almozáshoz állítottuk be. A hőszigetelt fa kutyaházakra egy éves jótállást adunk. Noé kutyaházaink megvásárlásával egyben a hazai kutyamentő szervezeteket is támogatod.

Bár biztosan találsz párezer forinttal olcsóbbat, de, ha végleges, tartós megoldást keresel, a mi hőszigetelt fa kutyaházaink nem okoznak csalódást.

Hőszigetelt kutyaházak kínálata