Betöltés...

Felelős kutyatartás

Engem is kidobott a gazdám...
Engem is kidobott a gazdám...

Értékeljük, ha felelős gazdi vagy. Miért? Nem kell sokáig keresgélni a hírek közt, ha arra vagy kíváncsi, hogy néhány embertársunk milyen kegyetlen, szörnyű módon bánik kutyájával. Kutyaszaporítók (nem, nem a tisztességes, hozzáértő tenyésztők, hanem akik gyors pénzszerzési lehetőséget látnak a hozzájuk került négylábúban), kutyaviadalok szervezői- és résztvevői, vagy akik a kutyafesztiválok vágóhídjaira juttatják négylábú barátainkat. De persze ide sorolhatjuk azokat a kutyatartókat is, akik nem a kutya szükségletei, méltósága által megkívánt módon tartják az ebeket, vagy épp sorsukra hagyják, esetleg kegyetlen módon megszabadulnak a megunt kutyáktól. Hihetetlen mennyiségű kutyaházat készítünk menhelyek, kutyamentő szervezetek számára és egészen elképesztő történeteket osztanak meg velünk. Ez ösztönözte a Kutyaházgyár.hu csapatát arra, hogy a maga eszközeivel részt vállaljon a felelős kutyatartás tudatosításában, népszerűsítésében. Ebben a részben igyekszünk minél több hasznos információt megosztani arról, mit tehetsz ezért Te és mivel segítünk ebben Neked is.

(Képünk az ózdi menhely egyik örökbefogadásra váró kutyusáról készült.)

Ments kutyát húsvétra!

ments kiVegyél nekem nyusziiiiit! Sok szülő hallja ezt húsvét közeledtével, így talán Te is. Jön az ünnep, ott az az aranyos kis szőrgombóc. Az újdonság izgalma, aztán szépen lassan alábbhagy a lelkesedés. Kiderül, hogy a nyuszi ugyan továbbra is aranyos, de nem sok dologra lehet megtanítani, játszani meg végképp nem lehet vele. Ellenben a helyét állandóan tisztítani kell, meg szaga is van, meg aztán ha végképp unja a kis gazdi érdeklődését, akár karmol, harap is. Eltelik pár hét és jön a kérdés, mi legyen a nyúllal? Jön a keresgélés hátha valahol befogadják ezeregyediknek a többi megunt mellé, hátha visszaveszi a tenyésztő, stb. Idén inkább csinálj valami igazán hasznosat! Ne nyulat vegyél, ments egy kutyát! Miért? Mert mindenkinek jobb így. Elmondjuk miért...

Bővebben...

Hogyan lehetsz Te is felelős gazdi

Ha kutyát tartasz, fontos tudnod, hogy ez elsősorban nem alá-fölérendeltségi viszony, hanem sok szempontból társas kapcsolat. Ennek megfelelően kell bánnod kedvenceddel is. Ha úgy tekinted, hogy csak egy kutya, jobb, ha bele sem kezdesz. Ebben a cikkben abban igyekszünk néhány hasznos tanáccsal ellátni, hogyan lehetsz jó gazdája kutyádnak, ezáltal hogyan lehet az együtt töltött egy-másfél évtized örömteli szakasza mindkettőtök életének.

Bővebben...

Mielőtt kutyát veszel, avagy kedvezménnyel segítünk, ha segítesz.

Kutyavásárláson gondolkodsz? Elképzelésed van már arról milyen fajtájú kutyát keresel, talán már a tenyésztők (vagy akik csak annak nevezik magukat, tisztelet a kivételnek) között is válogattál. De azt vajon tudod-e, hogy az országban hány kutya vár gazdira menhelyeken, kutyamentőknél? Nem, egyáltalán nem csak ilyen-olyan keverékek, bár azok között egészen meglepő személyiségű ebeket találsz, ha utánajársz picit. Népszerű, ismert és kevéssé ismert, gyönyörű fajtatiszta kutyák is rács mögé kényszerültek lelketlen gazdáik miatt. Miért jó, ha a menhelyeknél is körülnézel?

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára